Jaarconcert zaterdag 9 april 2016 om 15:00 uur

image

Op 9 april is ons Jaarconcert. We zingen ‘s-middags om 15:00 uur in buurt- en Kerkhuis Bethel. De sopraansolo wordt door Marthe Loncar gezongen en we hebben begeleiding op het orgel van Karel Demoet.

Zoals op elk concert zingen we liederen die kriskras door de tijd gaan. Ook dit keer staan er weer enkele nieuwe stukken op het programma. Zo repeteren de sopranen en alten alweer een tijdje voor een stuk dat is gebaseerd op een oud jiddish lied. Niet gemakkelijk, maar een hele uitdaging. Na Liebeslieder Walzer van Brahms, door ons uitgevoerd in 2014, is de keuze ook nu weer op een romantisch stuk gevallen. Meeres Stille und Glückliche Fahrt van Beethoven, met tekst van Goethe, bestaat uit vele sferen en stemmingen, zo typerend voor die periode. Beethoven brengt in dit tweedelige stuk met name de sopranen tot grote hoogte! Op veler verzoek nemen we de Kleine Orgelmesse van Joseph Haydn in reprise, evenals het In Memoria Aeterna van Antonio Vivaldi.