Concerten 17 en 18 juni

Na bijna drie jaar met veel uitval door Corona, onregelmatige online, of tochtige repetities zocht koor De Buren meer structuur. Het aanbod om samen met ensemble “ConcertoValiante Barok” deze concerten te organiseren kwam dus als geroepen.
Deze groep professionele musici, o.l.v. Leonardo Valiante, heeft in overleg met de vaste dirigent van het koor, Carolijn Moulen Janssen, voor dit programma gekozen. Een ander doel van dit concert is om het genre barokmuziek toegankelijker te maken voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Mooie muziek kent geen drempels en geen grenzen.

Voorprogramma:
De Ouverture uit de suite “Les Nations” van Georg Philipp Telemann.
Anthem Iste Confessor van Domenico Scarlati
Delen uit Vivaldi’s Beatus Vir, In Memoria Aeterna.
Duet Quando Corpus Morietur & Amen uit de Stabat Mater van N.
Logroscino.
De aria Verdi Prati (Groene weiden) is een van de bekendste en ontroerendste aria's uit “Alcina“ van G.F. Händel.
Das Ist Meine Freude uit een motet van Georg Philipp Telemann.

Na de pauze:
Antonio Lucio Vivaldi (1678 – 1741) componeerde deze Gloria in Venetië, waarschijnlijk in 1715, voor het koor van het Ospedale della Pietà, een weeshuis voor meisjes (of waarschijnlijker een tehuis, gul begiftigd door de "anonieme" vaders van de meisjes, voor de onwettige dochters van Venetiaanse edellieden en hun minnaressen).